Κοτζιάς: Ο Καμμένος τα ήξερε όλα για το Σκοπιανό

«Είχε συμφωνήσει εξαρχής να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση», ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Τα όσα έχει υποστηρίξει ο Πάνος Καμμένος σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για την επίλυση του Σκοπιανού καταρρίπτουν τα όσα ισχυρίζεται σε συνέντευξη του ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει πως ο κ. Καμμένος «Είχε συμφωνήσει εξαρχής να αρχίσει η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό µε στόχο να κλείσει το θέμα».

Συγκεκριμένα απαντώντας στην ερώτηση αν ισχύει η αναφορά του κ. Καμμένου πως είχε δεσμευτεί να υπογραφεί η συμφωνία για το ονοματολογικό πριν από τις εκλογές ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «τα ήξερε όλα». «Είχε ψηφίσει τις προγραμματικές της κυβέρνησης Τσίπρα, που ήδη τον Ιανουάριο του 2015 έθεταν ως στόχο την υλοποίηση μιας πολιτικής σύνθετης ονομασίας», επισήμανε και υπενθύμισε ότι «το ίδιο είχε κάνει και ως υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εφημερίδα «Real News» ο κ. Κοτζιάς ο κ. Καμμμένος «είχε συμφωνήσει εξαρχής να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με στόχο να κλείσει το θέμα». «Γνώρισε, δε, ότι αυτή η συμφωνία είχε χρονοδιαγράμματα», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με το Σκοπιανό ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «το να προωθείς λύσεις σε προβλήματα δεν είναι ευχάριστο σε όλους. Κάποιοι είναι πιστοί της ακινησίας. Άλλοι ζουν από τα προβλήματα και όχι από τις λύσεις».

Απαντώντας στις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου για το διαγωνισμό με τις βίζες, ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ότι ήταν ο ίδιος που ανακάλυψε «δεκάδες σκάνδαλα και για βίζες» και πως αυτός ήταν που έστειλε όλες τις υποθέσεις στα δικαστήρια και υπάρχουν σήμερα σημαντικές αποφάσεις τους, ακόμα και φυλάκιση (πρώην πια) υπαλλήλων του υπουργείου.

«Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και θα αποδειχθούν πανηγυρικά ως ψεύδη στα δικαστήρια», υποστήριξε.

Πηγή: newpost.gr

Share