ΤΑ ΟΔΥΝΗΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ

Μια σημαντική καταγγελία έκανε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Σπυράκη σχετικά με μια εξέλιξη που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Αφού είπε πως τα ελληνικά κρασιά της Μακεδονίας αντιμετώπισαν
πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού σε διεθνή έκθεση στη Γερμανία, στη συνέχεια προχώρησε σε μια καταγγελία που πάγωσε το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας απόρριψη από την Κίνα αιτήματος ελληνικής εταιρίας για τη χρήση του όρου μακεδονικός για τα προϊόντα της με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2019, με το αιτιολογικό ότι χρειάζεται άδεια από τη Βόρεια Μακεδονία».

Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό; Δηλαδή το κάθε κράτος που θα θελήσει να προκαλέσει οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, θα ζητάει άδεια από τα Σκόπια προκειμένου να δέχεται προϊόντα από τη Μακεδονία μας.

Την ίδια ώρα ο καθηγητής κ. Μάζης μας προσγείωσε ανώμαλα, όταν είπε πως θα χρησιμοποιηθούν δυνάμεις μέσα από την ίδια μας τη χώρα και προσφυγές στο Διεθνές Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να δημιουργηθεί μειονοτικό πρόβλημα στη Μακεδονία.

Μετά από όλα αυτά, αλλά και από πολλά άλλα που θα «σκάνε» κάθε τόσο, θα πρέπει τάχιστα να επανεξετάσουμε αυτό που προτείνει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Δηλαδή την ακύρωση της «συμφωνίας των Πρεσπών».

Share