Θεατρικό παιχνίδι στη Βουλή για να διασωθεί ο κ. Τσίπρας;

Του Χασάπη Πέτρου*
Οι κινήσεις Μητσοτάκη στη Βουλή, αν δεν είναι τόσο πολιτικά λαθεμένες, τότε είναι σικέ για να στηθεί ο νέος δικομματισμός στα χρόνια της χρεοκοπίας. 

Δεν υπάρχει καμία λογική σε όλα αυτά που
κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Την ώρα που ο κ. Τσίπρας καταρρέει ή κάθε φορά που κινδυνεύει να μην περάσουν μνημόνια και Πρέσπες, έρχεται πάντα ο κ. Μητσοτάκης και με μια πρόταση δυσπιστίας από το πουθενά συσπειρώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κρατάει στη ζωή. Στη συνέχεια μάλιστα δηλώνει ότι θα σεβαστεί τις υπογραφές Τσίπρα με τη δικαιολογία ότι “το κράτος έχει συνέχεια”.

Πείτε μου εσείς ποια πολιτική λογική εξυπηρετούν αυτή τη στιγμή οι κινήσεις Μητσοτάκη; Τώρα που μιλάμε, οι Τούρκοι παραβίασαν την ελληνική ΑΟΖ και μπήκαν στην κυπριακή ΑΟΖ και αντί ο κ. Μητσοτάκης να σφυροκοπήσει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή που αφήνει την Ελλάδα απροστάτευτη, καθώς και να ζητήσει να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, τι συζήτησε ο κ. Τσίπρας μυστικά με τον κ. Ερντογάν, αυτός ασχολείται με τον κ. Πολάκη.

Συσπειρώνει και διασώζει τον ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν την βέβαιη λαϊκή αποδοκιμασία και εκλογική του κατάρρευση στις ευρωεκλογές. Αν δεν είναι αυτό τραγικό πολιτικό λάθος που δείχνει πολιτική ανεπάρκεια, τότε μάλλον είναι ένα σικέ παιχνίδι, για να διασωθεί ο αγαπητός των γερμανικών Βρυξελλών και των Αμερικανών κ. Τσίπρας και ταυτόχρονα να στηθεί ο νέος διπολισμός δύο χρεοκοπημένων κομμάτων.

Γι’ αυτό και οι πολίτες θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι, μετά από 10 χρόνια μνημονίων και να μην σύρονται πλέον τόσο εύκολα στα κομματικά “μαντριά” δύο σικέ “μονομάχων”.


*Δικηγόρος και Οικονομολόγος, Μελετητής του Συνταγματικού Δικαίου 
Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών – Βόρειος Τομέας με την Ελληνική Λύση

 

 

Share