Η πολιτική έχει υποκύψει στη δύναμη των χρηματαγορών. Ποια είναι η λύση;

Του Χασάπη Πέτρου*
Αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η σύγχρονη πραγματικότητα, δεν έχει γίνει αρκούντως αντιληπτή από τους απλούς ανθρώπους. Βέβαια η ευθύνη δεν βαρύνει τόσο τους απλούς ανθρώπους, όσο τους πολιτικούς και τα ΜΜΕ, που προσπαθούν να αποκρύψουν όσο
μπορούν την αλήθεια, παίζοντας ακόμα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια πάνω σε ξεπερασμένους θεσμούς.

Τι ισχύει; 

Αυτό που ισχύει πλέον σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το εξής σχήμα. Από το ένα μέρος είναι το συγκροτημένο πανίσχυρο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα των χρηματαγορών, από το άλλο είναι οι μεμονωμένοι λαοί και στη μέση η Πολιτική, δηλαδή τα επιμέρους πολιτικά συστήματα της ξεπερασμένης πια αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Ποιος κερδίζει; 

Η παλιά γνώριμη ταξική αντιπαράθεση εντός των εθνικών συνόρων, έχει αλλάξει πλήρως. Έχει φύγει έξω από τα εθνικά όρια και έχει μετατραπεί σε μια αντιπαράθεση μεταξύ των οργανωμένων παγκόσμιων χρηματαγορών και των μεμονωμένων λαών, που προσπαθούν να διασωθούν με το μόνο όπλο που διαθέτουν, δηλαδή το παλιό και πλέον αναποτελεσματικό πολιτικό σύστημα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Το οποίο πολιτικό σύστημα, για να θυμηθούμε, είναι εκείνο που δημιούργησε αυτό το παγκόσμιο οικονομικό τέρας και τώρα έχει δυστυχώς μετατραπεί σε υποχείριό του.

Ποια είναι η λύση;

Η λύση είναι μία και είναι μονόδρομος. Είναι η μετατόπιση του κέντρου βάρους της λήψης των πολιτικών αποφάσεων προς το μέρος των λαών. Διαφορετικά οδεύουμε σε μια νέο-δουλεία χρεών όλων των κρατών και όλων των ανθρώπων.


——————————————————————————————————-
*Δικηγόρος και Οικονομολόγος, Μελετητής του Συνταγματικού Δικαίου.
Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών – Β1 Βόρειος Τομέας, με την Ελληνική Λύση 
Share