Σε τι διαφέρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ;

Του Χασάπη Πέτρου*
Μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπάρχουν κάποιες ομοιότητες και κάποιες διαφορές στα πολιτικά τους αφηγήματα, με τα οποία προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους. Στην πράξη αποσιωπούνται οι ομοιότητες και υπερτονίζονται κάποιες ανεπαίσθητες διαφορές

Οι σιωπηλές ομοιότητες μεταξύ τους, έχουν να κάνουν αφενός με τον διεθνιστικό προσανατολισμό και των δύο σε σχέση με την τύχη του ελληνικού εθνικού κράτους και αφετέρου με την εφαρμοζόμενη γενική νεοφιλελεύθερη πολιτική των αφεντικών της διεθνούς ελίτ και των δανειστών.

Σημαντικότατη επίσης σιωπηλή ομοιότητα και των δύο κομμάτων, είναι ότι και τα δύο, σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να εφαρμοστεί η δημοκρατική αρχή της λαϊκής πλειοψηφίας ή την εμπλοκή του λαού στη λήψη των αποφάσεων. Προτιμούν την επικράτηση της αρχής μιας ελεγχόμενης και εύκολα κατευθυνόμενης μειοψηφίας. Το τελευταίο ειδικά, αν και είναι ψηφοθηρικά λογικό για τον νεοαριστερό ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις είναι εντελώς ακατανόητο για ένα υποτιθέμενο φιλελεύθερο κόμμα, όπως η ΝΔ. Γίνεται κατανοητό μόνο με τη λογική της διαιώνισης των πολιτικών τζακιών, της παρασιτικής οικονομικής ελίτ της χώρας και της ψηφοθηρίας μέσω του ρουσφετιού.

Άλλη μια φανερή ομοιότητα μεταξύ τους παρατηρείται στο ότι η ΝΔ διακηρύσσει σε όλους τους τόνους πως θα σεβαστεί απόλυτα τις υπογραφές του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα “το κράτος έχει συνέχεια”.

Μια μόνο σημαντική διαφορά παρατηρείται μεταξύ των δύο, σε επίπεδο πολιτικού αφηγήματος. Αυτή είναι το ότι, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φορολογία, η δε ΝΔ τάσσεται εναντίον της υπερβολικής φορολόγησης, αλλά διακηρύσσει ότι αυτό θα γίνει μόνο αν και εφόσον επιτύχουμε οικονομική ανάπτυξη.

Η ΝΔ όμως στο σημείο αυτό, αποκρύπτει από το λαό ότι ανάπτυξη δεν πρόκειται να επιτευχθεί ποτέ στην Ελλάδα, αλλά ούτε η ίδια στην πραγματικότητα την θέλει. Και δεν πρόκειται να επιτευχθεί ποτέ ανάπτυξη στην Ελλάδα, καθόσον αυτή δεν την θέλει η ελληνική κρατικοδίαιτη παρασιτική ελίτ, που είναι και το πραγματικό αφεντικό του τόπου και φυσικά και των ελληνικών κομμάτων. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, η ελληνική παρασιτική ελίτ γνωρίζει πως αν γίνει οικονομική ανάπτυξη από τα κάτω από την κοινωνική βάση ή από μη ελεγχόμενα από την ίδια κεφάλαια του εξωτερικού, τότε θα αναπτυχθεί νέα οικονομική παραγωγική τάξη, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα ανατρέψει την υπάρχουσα παρασιτική τάξη.

Αυτή η παρασιτική ελίτ λοιπόν, προτιμά να ξεζουμίζεται ο λαός με βαρύτατη φορολογική εξόντωση, καθιστώντας πολλούς Έλληνες φοροφυγάδες και συνενόχους της ώστε να τους έχει απόλυτα ελεγχόμενους και τρομοκρατημένους. Επομένως βολεύουν εξίσου αποτελεσματικά τα συμφέροντά της, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ.

Τελικά βλέπουμε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν διαφέρουν σε τίποτα στην πράξη, αλλά μόνο στον ανέξοδο πολιτικό λόγο.

Τώρα ξέρετε ποιον από τους δύο να ψηφίσετε ή να μην ψηφίσετε.

ΥΓ. Δεν αναφέρθηκα στο ΚΙΝΑΛ, δηλαδή τον πρώην ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πλέον δεν έχει κάποια πολιτική αξία για να ασχολείται κάποιος μαζί του.

————————————————————————————————————————————–
*Δικηγόρος και Οικονομολόγος, Μελετητής του Συνταγματικού Δικαίου.
Υποψήφιος βουλευτής Β΄ Αθηνών – Β1 Βόρειος Τομέας, με την Ελληνική Λύση

Share