“Ομολογία” ότι η Γερμανία κάνει κουμάντο στην ΕΕ

Του Χασάπη Πέτρου*
Ο Σαμαράς “ομολόγησε” ότι οι Γερμανοί κάνουν κουμάντο στην ΕΕ. Με τίνος εξουσιοδότηση η Μέρκελ υπέδειξε Grexit και εκβίασε;

Σε δήλωσή του προ ημερών, σε εκπομπή του ΣΚΑΙ για την ελληνική χρεοκοπία, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κ. Μέρκελ τον κάλεσε στο γραφείο της ιδιαιτέρως και του υπέδειξε Grexit. Αυτή η δήλωση είναι ακούσια έμμεση ομολογία, Έλληνα πρώην πρωθυπουργού, ότι η Γερμανία κάνει κουμάντο στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Αναρωτιέμαι και προφανώς αναρωτιέται ο κάθε εχέφρων πολίτης αυτής εδώ της χώρας: Με τίνος την εξουσιοδότηση η κ. Μέρκελ υπέδειξε στην Ελλάδα την έξοδο από το ευρώ;

Άσχετα με το εάν αυτό θα ήταν καλό ή κακό για την Ελλάδα, το ερώτημα παραμένει. Ποιο δημοκρατικό όργανο στην Ευρωζώνη αποφάσισε και εξουσιοδότησε τη γερμανική κυβέρνηση να προβαίνει σε τέτοιες υποδείξεις; Προφανώς κανένα.

Το έχω πει πολλές φορές, πως εκείνος που έχει δώσει στη γερμανική κυβέρνηση το ρόλο του χωροφύλακα της ΕΕ, είναι η άρχουσα ευρωπαϊκή ελίτ. Η ελίτ αυτή διαπλέκεται και αποτελείται από όλες τις εθνικές ελίτ των ευρωπαϊκών κρατών, μελών της ΕΕ, οι οποίες και επιβάλουν στις εθνικές τους κυβερνήσεις, τις οποίες ελέγχουν απόλυτα, να υπακούουν τυφλά σε ένα κέντρο λήψης αποφάσεων για την ΕΕ και ως τέτοιο έχει οριστεί η σκληρή γερμανική κυβέρνηση.

Μόνο που η γερμανική εθνικιστική ελίτ δεν αυτοσυγκρατεί την έπαρσή της και κάνει έκδηλο τον εθνικισμό της επιβάλλοντας μια γερμανική Ευρώπη.

———————————————————————————————-
* Δικηγόρος και Οικονομολόγος, Ερευνητής Συνταγματικού Δικαίου
Υποψήφιος Βουλευτής της Β΄ Αθηνών (Β1 Βόρειος Τομέας) με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Share