Τι σημαίνει “Πρώτα η Ελλάδα, Πρώτα οι Έλληνες”;

Του Πέτρου Χασάπη
Ο διεθνιστικός κομμουνισμός συνέτριψε το άτομο υπέρ της ομάδας. Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση αντίθετα σήμερα, συντρίβει κάθε έννοια εθνικής ομάδας υπέρ του ατόμου. Οι αμειβόμενοι «δικαιωματιστές», οι διάφορες χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ, οι διάφορες δήθεν Ανεξάρτητες Αρχές με παχυλούς μισθούς, οι πληρωμένοι ή αφελείς εθνομηδενιστές, οι διάφορες ύποπτες διεθνείς συνθήκες, όπως πρόσφατα η συνθήκη του Μαρακές, αυτό ακριβώς κάνουν. Συντρίβουν κάθε εθνική κοινωνική ομάδα υπέρ του κάθε ατόμου, αδιάφορα από εθνικότητα κ.λ.π.

Στην περίπτωση του κομμουνισμού, επιδιώχθηκε η δημιουργία ενός πανίσχυρου κρατικού μηχανισμού καταστολής κάθε ατομικού διαφορισμού και τελικά όλο αυτό κατέληξε, ώστε την εξουσία να ασκεί δικτατορικά μια ομάδα, η οποία έλεγχε τον πανίσχυρο αυτό κρατικό μηχανισμό. Στη δεύτερη περίπτωση γίνεται σήμερα προσπάθεια, από την ισχυρή ομάδα των διεθνών οικονομικών ολιγαρχών του πλανήτη, για τη διάλυση κάθε ισχυρής εθνικής ομάδας και φυσικά κάθε εθνικού κράτους, με πρόταγμα και «Δούρειο Ίππο», τον απόλυτο ατομικισμό.

Αυτό φυσικά γίνεται για να εξυπηρετηθούν εύκολα τα σχέδια της διεθνούς ολιγαρχίας, δηλαδή για την κατάργηση των εθνικών συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων και μεταναστών, με στόχο τη δημιουργία μιας ασύνδετης παγκόσμιας καταναλωτικής μάζας, κατώτερου πνευματικού επιπέδου (μάλλον με κυρίαρχη θρησκεία το Ισλάμ) όπου οι ίδιοι οι ολιγάρχες θα ικανοποιούν το ακόρεστο ατομικό ορμέμφυτο για εξουσίαση και εκμετάλλευση του ανθρώπινου είδους, όπως τελικά κατέληξαν οι δικτάτορες του κομμουνισμού. Μια μάζα ασύνδετων και απροστάτευτων ατόμων, όπου θα επικρατούν και θα εξουσιάζουν οι ισχυροί του χρήματος και οι άρχοντες του εγκλήματος. Αυτό είναι το μέλλον της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Είναι η Νέα Τάξη πραγμάτων.

Το πρώτο μοντέλο, αυτό του κομμουνισμού, κατέρρευσε, παρά τη βία που άσκησε και τους θανάτους που επισώρευσε, γιατί δεν έλαβε υπόψη του το βασικό ορμέμφυτο – ένστικτο του ατόμου για αναγνώριση, διάκριση και εξουσία. Το δεύτερο, αυτό της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, το βλέπουμε να αποτυγχάνει μέρα με τη μέρα και θα αποτύχει τελικά, παρότι επισωρεύει και θα επισωρεύσει εκατομμύρια θανάτους, γιατί δεν λαμβάνει υπόψη του ένα άλλο βασικό ορμέμφυτο – ένστικτο του ατόμου, την ορμή προς κοινωνία. Το γεγονός δηλαδή ότι το άτομο ενστικτωδώς θέλει να είναι μέλος μιας κοινωνικής ομάδας, καθόσον δεν μπορεί να ζήσει έξω από μια οργανωμένη κοινωνία με κοινά χαρακτηριστικά, ούτε έχει κάποιο σκοπό εκτός αυτής. Ο άνθρωπος είναι από τη φύση του αγελαίο όν, ο δε Αριστοτέλης έλεγε ότι έξω από την κοινωνία ζουν μόνο τα θηρία και οι Θεοί.

Η εξίσωση είναι απλή και νομοτελειακά αναπόφευκτη. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και τον βασικό αρχαιοελληνικό κανόνα του «μέτρον άριστον» η Λύση είναι κάπου στη μέση. Διαφορετικά δεν μπορεί να υπάρξει ανθρώπινο βιώσιμο μοντέλο.

Η Ελληνική Λύση λοιπόν λέει πως, χρειαζόμαστε την ισχυρή οργανωμένη κοινωνία με συνεκτικό ιστό και συγκολλητική ουσία την εθνική συνείδηση και επομένως ένα ισχυρό εθνικό κράτος, αλλά ταυτόχρονα χρειαζόμαστε το ελεύθερο άτομο το οποίο θα συγκροτεί αυτή την κοινωνία και θα ολοκληρώνεται μέσα σ΄ αυτήν με την ελεύθερη δημοκρατική συμμετοχή του για τον συγκαθορισμό της τύχης της. Δεν πρέπει τα άτομα να αφεθούν μόνα τους στην εκμετάλλευση του κάθε ολιγάρχη, αλλά να έχουν τη δική τους οντότητα και ανεξάρτητη προσωπικότητα. Ο πραγματικός ανθρωπισμός, πρέπει να λαμβάνει υπόψη του και αυτό το ζήτημα.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν γίνεται μια μάχη στη χώρα μας και η μάχη αυτή αποτυπώνεται τόσο στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, όσο και στο λαθρομεταναστευτικό ζήτημα. Από τη μία η νεοφιλελεύθερη φιλογερμανική ΝΔ με αρχηγό της τον αντινατιβιστή, πολυπολιτισμικό και γερμανόφιλο κ. Μητσοτάκη, εκποιεί κάθε δημόσια περιουσία προς ιδιώτες και ξένα κράτη και παρέχει στέγη στους λαθρομετανάστες, διαλύοντας το εθνικό κράτος και από την άλλη βλέπουμε την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, τον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τα ιδεολογικά ορφανά της πάλαι ποτέ αριστεράς, να μάχονται υπέρ της διάλυσης κάθε έννοιας εθνικού κράτους και της ανάδειξης ενός άκρατου ατομικισμού χωρίς εθνικότητα, πατρίδα, θρησκεία κ.λ.π. έρμαιου στα χέρια της διεθνούς οικονομικής ολιγαρχίας.

Όταν λοιπόν η Ελληνική Λύση λέει «Πρώτα η Ελλάδα, Πρώτα οι Έλληνες», αφενός προτάσσει τη δημιουργία ενός ισχυρού εθνικού κράτους με οικονομική ευμάρεια και ισχυρή εθνική άμυνα, για τυχόν παρανοϊκούς ξένους ηγέτες, όπως π.χ. ο Ερντογάν, αφετέρου τη συγκρότηση αυτού του κράτους και τον δημοκρατικό συγκαθορισμό της πορείας του, από ελεύθερους, ασφαλείς και με ανεξάρτητη προσωπικότητα Έλληνες πολίτες. Δεν υποτιμά φυσικά τους άλλους λαούς ούτε τα άλλα έθνη. Απλά οραματίζεται μια παγκόσμια κοινότητα ειρήνης μεταξύ ελεύθερων εθνικών κρατών, όπου τον πρώτο λόγο θα τον έχουν όμως οι ίδιοι οι πολίτες και όχι οι διεθνείς ολιγάρχες, τα συμφέροντα των οποίων προκαλούν τους πολέμους. Το μέλλον θα δείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

 

Share