Κορωνοϊός: Το σύστημα κατηγορεί τα άτομα για έλλειψη ατομικής ευθύνης

Του Πέτρου Χασάπη

Σε ότι αφορά το θέμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διάφοροι βαστάζοι του συστήματος, ωσάν να μην έχουν αντιληφθεί τίποτα, επιρρίπτουν ευθύνες στα άτομα για ατομική αδιαφορία και επικίνδυνη ατομική συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο. Κατηγορούν δηλαδή τα άτομα ως ανεύθυνα απέναντι στην κοινωνία.

Δυστυχώς κύριοι, το κατεστημένο σύστημά των δικαιωματιστών που εκτρέφετε, δίδαξε και διδάσκει στα άτομα και ειδικά στους νέους, έναν άκρατο ατομικισμό. Όπου τα παντός είδους «δικαιώματα» φυσικά, αφύσικα και τεχνητά και κάθε είδους ατομική ευδαιμονία, είναι πάνω από το κοινωνικό σύνολο και το κοινωνικό συμφέρον, πάνω από Πατρίδα και Έθνος. Η διάβρωση της εθνικής κοινωνίας και ο εθνομηδενισμός έγιναν ατομικά δικαιώματα.

Τώρα λοιπόν, είστε μέγιστοι υποκριτές, όταν επιρρίπτετε ευθύνες στα άτομα, επειδή ορισμένα δεν φροντίζουν να προστατέψουν το κοινωνικό σύνολο από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Συμφωνώ φυσικά ότι όλα τα άτομα ανεξαιρέτως θα πρέπει να φροντίσουν, τόσο τον εαυτό τους, όσο και να προστατέψουν το κοινωνικό σύνολο από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Όμως ομολογείστε επιτέλους ότι είναι λάθος σας ο άκρατος ατομικισμός και η διάβρωση της κοινωνίας που καλλιεργείτε, μέσω ιδεών περί ανοικτής και χαλαρής κοινωνίας, όπου το όποιο ατομικό δικαίωμα αναγορεύεται σε υπέρτατη αξία απέναντι στο κοινωνικό συμφέρον.

 

Share