Λύσεις για μια ισχυρή Ελλάδα

Λύσεις για μια ισχυρή Ελλάδα

Του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Ελλάδα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει αφενός μεν μία οικονομική δύναμη, αφετέρου δε κυρίαρχος παράγοντας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, «κόμβος» μεταξύ τριών ηπείρων. Όμως, οι καταστροφικές πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών την οδήγησαν στον βάλτο του δανεισμού, της υπερχρέωσης και των μνημονίων. Απαιτείται λοιπόν όραμα, τόλμη, επιμονή και πολιτική βούληση για να δοθούν κατ’ αρχήν, άμεσες και δραστικές λύσεις σε όλα τα προβλήματα που βασανίζουν την πατρίδα μας, καθώς επίσης για να δρομολογηθεί η οικονομική και γεωστρατηγική της ενδυνάμωση.

Η σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας οφείλεται στην κακή διαχείριση της κρίσης τόσο από τους νέους πιστωτές της μέσω της Τρόικα που την δάνεισαν για να διασώσουν τις τράπεζες τους, όσο και από τις κυβερνήσεις της. Το PSI αποτελεί ένα τεράστιο έγκλημα, αφού μέσω αυτού υποθηκεύθηκε ολόκληρη η χώρα. Στη συνέχεια, με την καταστροφική διαπραγμάτευση του 2015 χάθηκαν οι τράπεζες, το χρέος αυξήθηκε κατακόρυφα, αφού τις στήριξε με περίπου 40 δις € και η Ελλάδα υπέγραψε τη μεταφορά των περιουσιακών της στοιχείων για 99 χρόνια, οπότε τη μετατροπή της σε αποικία χρέους.

Επομένως, η ανάκτηση της οικονομικής μας ανεξαρτησίας, χωρίς την οποία δεν νοείται εθνική κυριαρχία, οφείλει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα μας. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Πολιτών προς την Πολιτεία και τον εαυτό τους, μέσω της θεσμικής συμμετοχής τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, είναι ο πρώτος στόχος. Η ενέργεια αυτή από μόνη της, θα αναζωογονήσει την ελληνική κοινωνία, μέσω της δημοκρατικής συμμετοχής και της αξιοκρατίας. Θα μπορούσε δε να οδηγήσει στην επιστροφή των 500.000 νέων Ελλήνων, που τους χρειάζεται η χώρα και για τους οποίους επενδύθηκαν περί τα 100 δις € για την εκπαίδευσή τους.

Το παραγωγικό μοντέλο της χώρας έχει ανάγκη αλλαγής εκ βάθρων. Με 3,65% περίπου επί του ΑΕΠ πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία), με 15,08% περίπου δευτερογενή τομέα (μεταποίηση, κατασκευές) και με 81,27% περίπου τριτογενή τομέα (υπηρεσίες, εμπόριο, τουρισμό), η Ελλάδα θα δανείζεται μονίμως για να καταναλώνει εισαγόμενα προϊόντα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η μόνη διέξοδος για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας είναι η πραγματική παραγωγή πλούτου. Η βάση για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι πρωτίστως η ενίσχυση της αγροτικής/κτηνοτροφικής παραγωγής και της αλιείας. Είναι ο τομέας που διαθέτει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, παράγει πρωτογενή πλούτο και οδηγεί στην αυτάρκεια.

Η εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού τομέα και η δραστηριοποίησή του για την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε περαιτέρω δράση. Η λύση του κρατικού επενδυτικού οργανισμού, κατά τα πρότυπα των Η.Π.Α. του 1933, για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος των κόκκινων δανείων και για την ταυτόχρονη διασφάλιση των κατοικιών των Ελλήνων, είναι η μοναδική εθνικά συμφέρουσα λύση.

Η Αμυντική Βιομηχανία θα πρέπει, όχι μόνο να καλύπτει τις βασικές ανάγκες της Εθνικής μας Άμυνας, αλλά να αποτελέσει επί πλέον εξαγωγικό πυλώνα, απασχολώντας χιλιάδες Έλληνες. Η κήρυξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ελληνικών κοιτασμάτων θα πρέπει να δρομολογηθούν αμέσως, με στόχο την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας και την εξασφάλιση πρωτογενούς πλούτου, παράλληλα με την προώθηση της υψηλής τεχνολογίας. Ενώ ο τουρισμός θα πρέπει να γίνει υψηλής προστιθεμένης αξίας με την πριμοδότηση της κατανάλωσης εγχώριων προϊόντων.

Η υπερβολική φορολόγηση των πολιτών και η επιβολή φόρων στους ήδη υπάρχοντες φόρους, οδηγεί σε φτωχοποίηση των πολιτών και σε αυξημένα χρέη προς το δημόσιο, ενώ την ελληνική οικονομία σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση. Οι φορολογικοί συντελεστές οφείλουν να είναι ανταγωνιστικοί με τις γειτονικές χώρες, ενώ θα πρέπει να φορολογείται το καθαρό εισόδημα των πολιτών.

Τα τελευταία χρόνια οι θάνατοι υπερβαίνουν κάθε χρόνο τις γεννήσεις στην Ελλάδα. Εάν συνεχισθεί αυτή η εξέλιξη, ο ελληνισμός θα παρακμάσει και θα εξαφανιστεί. Επομένως είναι αναγκαία η υιοθέτηση μιας πολιτικής αύξησης των γεννήσεων, η οποία μαζί με όλα τα ανωτέρω οικονομικά και λοιπά μέτρα θα αναστήσουν τον ελληνισμό. Η Ευρώπη και η Ανθρωπότητα έχουν ανάγκη τον ελληνισμό.

Η πατριωτισμός που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά σε καμία περίπτωση εις βάρος των άλλων λαών, είναι μια πραγματική εθνική πολιτική. Είναι η ακεραιότητα της Πατρίδας, η ανεξαρτησία του Έθνους-Κράτους από τα δεσμά της ανεξέλεγκτης παγκοσμιοποίησης, η ιστορία μας, ο οικουμενικός πολιτισμός μας, η θρησκεία μας, η οικονομική ανάπτυξη, η ελευθερία και η ευημερία των Ελλήνων. Μια πραγματική εθνική πολιτική δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή, ούτε εθνικιστική ούτε διεθνιστική. Είναι η εκμετάλλευση των συνθηκών για την επιβίωση του Έθνους και την ευημερία των Ελλήνων.

Οι λύσεις, που προτείνονται πολύ περιληπτικά εδώ, ευχόμαστε και ελπίζουμε να τις ενστερνισθούν όλοι οι Έλληνες, εντός και εκτός της χώρας, αφού η Ελλάδα διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες ομογένειες στον πλανήτη η οποία μπορεί να βοηθήσει την Πατρίδα να ανακτήσει τη θέση που της αξίζει. Εμείς, ως Ελληνική Λύση, σε αντίθεση με πολλά άλλα κόμματα, δεν σκεφτόμαστε τις επόμενες εκλογές, αλλά τις επόμενες γενιές.

Μετάφραση ΑΧΠ

Πηγή

Share

One thought on “Λύσεις για μια ισχυρή Ελλάδα

 1. It is in reality a great and helpful piece
  of info.
  I’m happy that you just shared this useful info
  with us.
  Please stay us informed like this.
  Thank you for sharing.

Comments are closed.