Η Αίγυπτος επιμένει και πάλι να τα βρει με την Τουρκία

Η Αίγυπτος επιμένει και πάλι να τα βρει με την Τουρκία

Χωρίς να το έχει αντιληφθεί ο ελληνικός λαός, σήμερα 5 Μαϊου και αύριο 6 Μαϊου διεξάγονται πολιτικές διαβουλεύσεις στο Καϊρο, μεταξύ των υφυπουργών εξωτερικών Τουρκίας και Αιγύπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ, «οι διερευνητικές συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα αναγκαία βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο».

Αυτό δεν ακούγεται καλό για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Υπενθυμίζουμε ότι και πάλι προ ολίγων εβδομάδων επιχειρήθηκε η προσέγγιση των δύο χωρών.

Η άποψή μας είναι ότι τελικά οι δύο χώρες θα τα βρουν μεταξύ τους και θα τεμαχίσουν την Ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, εφαρμόζοντας τον «χάρτη Μπάιντεν» ο οποίος κάνει δώρο σε Τούρκους βασικά αλλά εκ παραλλήλου και σε Αιγύπτιους (εάν οι δεύτεροι συμφωνήσουν με την Τουρκία) το τμήμα της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας του ΝΑ Αιγαίου (περισσότερα εδώ).

Εξάλλου, το τι ακριβώς παίζεται στο παρασκήνιο σε βάρος του ελληνικού λαού, το αποκάλυψε άθελά της η Αίγυπτος που βιάστηκε να χαράξει θαλάσσια οικόπεδα ερευνών, εφαρμόζοντας πλήρως τον «χάρτη Μπαϊντεν» σε βάρος της Ελλάδας.

 

 

Share