Το Αιγαίο υπό “τουρκική κατοχή”. Απαράδεκτη ανοχή στην “ανάπτυξη” των τουρκικών αλιευτικών

Το Αιγαίο υπό “τουρκική κατοχή”. Απαράδεκτη ανοχή στην “ανάπτυξη” των τουρκικών αλιευτικών

Τα πορτοκαλί στίγματα στην εικόνα από το marinetraffic, είναι τα τουρκικά αλιευτικά που “σαρώνουν” τις τελευταίες ώρες το Αιγαίο! Πρόκειται για εικόνα που προβληματίζει ,όπως και η παντελής αντίδραση από την ελληνική πλευρά. Βέβαια για ποια αντίδραση μιλάμε ,όταν το θέμα είναι κυριολεκτικά “εξαφανισμένο” από παντού.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας θα επικαλεστούν “νομοθετικά πλαίσια” και άλλες δικαιολογίες που σίγουρα δεν μπορούν εξηγήσουν σε κανένα λογικό άνθρωπο αυτή την εικόνα: το Αιγαίο υπό “τουρκική αλιευτική κατοχή”! Να υπενθυμίσουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει σοβαρά επεισόδια ανοιχτά της Κύπρου μεταξύ τουρκικών και ιταλικών αλιευτικών και ανοιχτά της Λιβύης, όταν οι Λίβυοι άνοιξαν πυρ κατά ιταλικών αλιευτικών. Τα αναφέρουμε για να επισημάνουμε ότι γίνεται “πόλεμος” για την αλιεία στη Μεσόγειο.Στο Αιγαίο αντιθέτως δίνουμε την εντύπωση ότι δεν …ασχολούμαστε! Οι Έλληνες ψαράδες είναι ανυπεράσπιστοι έναντι των Τούρκων εισβολέων και πολύ συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι και με την τουρκική ακτοφυλακή!

Είναι όλα αυτά και ειδικά η παθητική στάση των Αθηνών μέρος της “πολιτικής κατευνασμού”; Δε θέλουμε να “χαλάσουμε το κλίμα” εν όψει και της επίσκεψης Τσαβούσογλου; Μπορεί κάποιος από την κυβέρνηση να εξηγήσει τι συμβαίνει;

Πηγή

 

Share