“Στήλη άλατος” ο Δένδιας μπροστά στον Τσαβούσογλου

“Στήλη άλατος” ο Δένδιας μπροστά στον Τσαβούσογλου

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Άφωνος έμεινε ο κ. Δένδιας, όταν, προς το τέλος των δηλώσεών του ο κ. Τσαβούσογλου πέταξε βόμβα μεγατόνων. Συγκεκριμένα είπε πως «εκείνοι ως Τουρκία θέλουν σχέσεις με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς όρους».

Υπενθυμίζουμε ότι τη θέση της Τουρκίας για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις, την είχε θέσει και παλιότερα ο κ. Τσαβούσογλου και συγκεκριμένα στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020, κατηγορώντας τότε την Ελλάδα για μαξιμαλιστικές θέσεις.

Σήμερα επανέλαβε αυτή ακριβώς την αδιαπραγμάτευτη θέση της Τουρκίας ενώπιον ενός πολιτικά αποσβολωμένου κ. Δένδια, μόνο που αντικατέστησε τη λέξη «διάλογο», με τη λέξη «σχέσεις», η οποία είναι ακόμα χειρότερη. Και μάλιστα συνέχισε να αποκαλύπτει ότι η Αθήνα συμφωνεί να συνεχιστεί «αυτή η πολύ θετική συνεργασία». Ποια ακριβώς συνεργασία; Αυτή χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς όρους;

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας έμεινε «στήλη άλατος» μη μπορώντας να αρθρώσει μια λέξη απάντησης. Και δυστυχώς όλα αυτά καταγράφονται στα ημερολόγια της διεθνούς διπλωματίας.

Δηλαδή τι σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε σχέσεις με τους Τούρκους χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς όρους; Θα κάνει ό,τι θέλει η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς όρους. Θα ζητάει ό,τι θέλει η Τουρκία; Θα απειλεί συνεχώς και θα τρομάζει την πολιτικά φοβική ελληνική ελίτ, προκειμένου να κάνει ό,τι θέλει; Αυτό εννοεί ο κ. Τσαβούσογλου; Και γιατί δεν απάντησε ο κ. Δένδιας σε αυτή την πρόκληση;

Share