Για τον ελληνοτουρκικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη ο τελευταίο διάστημα εξέφρασε την θέση του ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).
«Όταν εκπαιδεύεις την τουρκική κοινή γνώμη με αυτό τον τρόπο πώς θα αποφύγεις τον καβγά; (…) Αν κάποιος πιστεύει ότι έχει δίκιο και είναι ισχυρότερος θα σου επιτεθεί», πρόσθεσε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.
Ο κ. Φίλης εξέφρασε επίσης την έντονη αντίθεσή του στην επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Θράκη.
«Απορώ πώς έλληνες δέχονται τον γκαουλάιτερ της Τουρκίας να έρχεται στη Θράκη την 30 και 31η Μαϊου (σ.σ. επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης), ακριβώς τις ημερομηνίες που εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε την ιστορία μας για να αποφύγουμε τα λάθη για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά
Πηγές: in.gr, voicenews