Και πάλι η Ελλάδα έπαιξε το ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου”

Και πάλι η Ελλάδα έπαιξε το ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου”

Καμία διπλωματική κεφαλαιοποίηση δεν είχαν οι επαφές που είχε ηκυβέρνηση με άλλες κυβερνήσεις της Μεσογείου. Τίποτε από αυτό δεν κατέστη δυνατό να ανεβάσει τις μετοχές της χώρας στη διεθνή διπλωματική σκηνή, ακόμα και εδώ στη γειτονιά μας.

Αφού η Ελλάδα «ξέπλυνε» την Τουρκία με τις γνωστές αγκαλιές και τα καλά λόγια και την έβγαλε από την απομόνωση που είχε οδηγηθεί διεθνώς, τώρα η Τουρκία βγαίνει πάλι μπροστά ενώ εμείς πέφτουμε για μία ακόμα φορά στη διεθνή αφάνεια και ανυποληψία.

Συγκεκριμένα, για μία ακόμα φορά, η  Ελλάδα αφήνεται έξω από την επόμενη σημαντική διάσκεψη για τη Λιβύη, που οργανώνουν από κοινοί Γερμανία και ΟΗΕ. Η Ελλάδα της οποίας οι θαλάσσιες ζώνες έχουν φυσικά σύνορα με τη Λιβύη αγνοείται και καλείται η εντελώς άσχετη γεωγραφικά Τουρκία, όπως και τα Αραβικά Εμιράτα.

Φαίνεται πως η Ελλάδα έπαιξε και πάλι το ρόλο του πολιτικά και διπλωματικά «χρήσιμου  ηλίθιου» προκειμένου να πάρει το πιστοποιητικό η Τουρκία για να επανέλθει στα διεθνή και ειδικά τα δυτικά διπλωματικά σαλόνια.

Για την Τουρκία, τη Γερμανία, τον ΟΗΕ και τα υπόλοιπα κράτη η Ελλάδα, τα εθνικά της συμφέροντα και οι απόψεις της δεν έχουν προφανώς καμία αξία.

Ταυτόχρονα ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπάϊντεν φαίνεται να τα βρίσκουν. Για όσους όμως γνωρίζουν τον «χάρτη Μπαίντεν» και πως προέκυψε ή έχουν δει το σχετικό βίντεο (εδώ), υπολογίζουν εύκολα τι θα συμβεί.

 

 

Share