Τουρκία: “Το ελληνικό λιμενικό βυθίζει σκάφη στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο”

Τουρκία: “Το ελληνικό λιμενικό βυθίζει σκάφη στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο”

Συνεχίζει την ασύστολη προπαγάνδα η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας με νέες δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Η επίθεση του Τσελίκ έγινε με αφορμή το μεταναστευτικό και τον εξοπλισμό που έχει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Αναφέρθηκε στο ηχητικό κανόνι και είπε ότι προκαλεί σοβαρές ζημιές στην υγεία των προσφύγων. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί αυτό το όπλο σε ανθρώπους που φτάνουν στα σύνορα για να γλιτώσουν από το θάνατο. Δεν εξήγησε όμως από ποιον θάνατο, δεδομένου ότι οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από τα εδάφη της Τουρκίας, η οποία θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται ασφαλής και δημοκρατική χώρα.

Με αφορμή τα πιο πάνω στην ουσία κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσβάλλει τις ευρωπαϊκές αξίες και μάλιστα ότι αυτό είναι ντροπή.

Έφτασε δε στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα διεθνώς, ότι το ελληνικό λιμενικό βυθίζει σκάφη στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, κάνοντας λόγο για ευρωπαϊκές δημοκρατίες που βυθίζονται στη Μεσόγειο.

Η Τουρκία παίζει ανερυθρίαστα το παιχνίδι της προπαγάνδας, βασική αρχή της οποίας είναι ότι επαναλαμβάνοντας συνεχώς ψέματα, στο τέλος κάτι μένει.

Share