Απορρίφθηκαν από το γερμανικό κοινοβούλιο προτάσεις της αντιπολίτευσης για εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία

Απορρίφθηκαν από το γερμανικό κοινοβούλιο προτάσεις της αντιπολίτευσης για εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία

Έχουμε εκφράσει και παλιότερα την πεποίθηση ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί τον στρατό της Τουρκίας σαν το «μακρύ» της χέρι, ως αντιστάθμισμα της έλλειψης του στρατού που δεν επιτρέπεται να έχει η ίδια.

Επομένως, η τεράστια πώληση όπλων και πολεμικής τεχνογνωσίας προς την Τουρκία, δεν έχει να κάνει μόνο με τα κέρδη από την πώληση όπλων, αλλά με τη χρήση έμμεσα ενός στρατού για τις δικές της βλέψεις στην Ευρασία. Τούτο αποδεικνύεται και από τη συμπεριφορά του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας, το οποίο φυσικά εκφράζει την εθνική πολιτική της.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της  Deutsche Welle.,  δυο κόμματα της γερμανικής αντιπολίτευσης υπέβαλαν πρόταση προς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας, για επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

Φυσικά, το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας απέρριψε τις δύο προτάσεις, που υποβλήθηκαν χωριστά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης DIE LINKE και Συμμαχία 90 / Οι Πράσινοι (GRÜNE), για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία για παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και τις πολιτικές της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, το Μαυροβούνιο, τη Λιβύη και τη Συρία.

Η μια πρόταση με τίτλο «Χωρίς όπλα στην Τουρκία», που συνέταξε το LINKE και η άλλη πρόταση, με τίτλο «Ακύρωση των αδειών πώλησης υποβρυχίων στην Τουρκία», που συνέταξε το GRÜNE απορρίφθηκαν από τους βουλευτές των κομμάτων που σχηματίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού, δηλαδή τα CDU, CSU,SPD και FDP.

Αυτά για όσους θεωρούν τη Γερμανία σύμμαχο της Ελλάδας

 

 

Share