Η Τουρκία πρότεινε στις ΗΠΑ να εγκατασταθούν οι S-400 στα κατεχόμενα

Η Τουρκία πρότεινε στις ΗΠΑ να εγκατασταθούν οι S-400 στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, μεταξύ των προτάσεων που κάνει η Τουρκία στις ΗΠΑ για τους S-400 είναι να εγκατασταθούν οι τελευταίοι στα κατεχόμενα της Βόρειας Κύπρου.

Σε κάθε περίπτωση, η Τουρκία φαίνεται να αναζητεί τρόπους επαναπροσέγγισης με τις ΗΠΑ, μέσα από ένα ανατολίτικο παζάρι, ενόψει της συνάντησης Μπαίντεν – Ερντογάν, η οποία και θα κρίνει πολλά πράγματα για το μέλλον.

Μάλιστα η Τζουμχουριέτ αναφέρει ότι οι προτάσεις που έχει ήδη κάνει η Τουρκία είναι όχι μία άλλα έξι.

Στις προτάσεις της εμπλέκει και τους Κυπριακούς S-300 που είναι εγκατεστημένοι στην Κρήτη και στην ουσία βάζει στο παζάρι ακόμα και το καθεστώς των τελευταίων.

Δύο από τις πιο πάνω προτάσεις είναι είτε η εγκατάσταση των S-400 μέσα στη βάση του Ινσιρλίκ, όπου θα ελέγχονται από τους Αμερικανούς (κάτι που δεν θα ήταν εύκολο να αρνηθούν οι ΗΠΑ), είτε στο Αζερμπαϊτζάν, στα πλευρά της Ρωσίας.

Και οι δύο αυτές λύσεις, λογικά θα εκνευρίσουν τη Ρωσία, όταν δικά της όπλα θα ελέγχονται από Αμερικανούς ή δικά της όπλα να είναι στα πλευρά της και να απειλούν την ίδια. Όμως ας πρόσεχε όταν πωλούσε τα όπλα της στους Τούρκους ή όταν νόμιζε ότι θα κάνει συμμάχους τους Τούρκους.

Share