Ρωσικά πυρά και βόμβες κατά βρετανικού Α/Τ

Ρωσικά πυρά και βόμβες κατά βρετανικού Α/Τ

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε, πριν λίγο, προειδοποιητικές βολές, δύο φορές, κατά του βρετανικού αντιτορπιλικού HMS Defender (D36) Type 45 κοντά στο ακρωτήριο Φιολνέντ στην Κριμαία.

Λίγα λεπτά αργότερα ρωσικό αεροσκάφος κρούσης Su-24 έριξε τέσσερις βόμβες μπροστά από το βρετανικό πολεμικό. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παραδέχτηκε την εκτέλεση βολών. Σύμφωνα με τους Ρώσους το βρετανικό πολεμικό παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα στην Κριμαία. Το ρωσικό αεροσκάφος άφησε τέσσερις βόμβες OFAB-250 (υψηλής εκρηκτικότητας-θραυσματοποίησης) μπροστά από το βρετανικό πλοίο. Οι Ρώσοι λένε ότι το σκάφος τους έβαλλε προειδοποιητικά πυρά κατά του HMS Defender στις 12.06 και στις 12.08 ενώ το Su-24 έριξε τις βόμβες στις 12.19.

Η ρωσική ανακοίνωση

«Στις 12:06 και στις 12:08 το πλοίο μεθοριακής περιπολίας έριξε προειδοποιητικά πυρά. Στις 12:19 αεροσκάφος τύπου Su-24M έριξε προειδοποιητικά τέσσερις βόμβες (OFAB-250) στην πορεία πλεύσης του αντιτορπιλικού Defender», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. Όπως διευκρινίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του, «στις 12:23 χάρη στις κοινές ενέργειες του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και της Μεθοριακής Υπηρεσίας της FSB το αντιτορπιλικό Defender εγκατέλειψε τα σύνορα των χωρικών υδάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι στο υπουργείο εκλήθη ο Βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος αρμόδιος για ζητήματα άμυνας που υπηρετεί στην βρετανική πρεσβεία στην Μόσχα.

Πηγή:  defence-point.gr

Share