Μητσοτάκης-Social Media: Σκοπεύει στη “φίμωση” όπως στην τριτοκοσμική Ινδία;

Μητσοτάκης-Social Media: Σκοπεύει στη “φίμωση” όπως στην τριτοκοσμική Ινδία;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, επανέλαβε πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επικίνδυνα για τη Δημοκρατία, όπως ακριβώς είχε υποστηρίξει πριν από λίγους μήνες, από το βήμα της Βουλής.

Όπως τόνισε, τα social media δημιουργούν πρόβλημα στη Δημοκρατία. «Η αλήθεια είναι πως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα με εμάς. Γιατί αυτό πουλάει τελικά. Οι αλγοριθμοί τους είναι έτσι σχεδιασμένοι. Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των δωματίων της ηχούς, όπου στην ουσία ακούμε μόνο απόψεις που ταιριάζουν με τις δικές μας», ανέφερε αρχικά για να συνεχίσει:

«Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα δημοκρατίας »

Φαίνεται πλέον, πως ο ίδιος επιθυμεί να ελέγχει τα πάντα και τους πάντες, χωρίς να αρκείται σε δημοσκοπήσεις ή τηλεοπτικές “αγιογραφίες”.

Σε περίπτωση που αποζητά “λύση” στο συγκεκριμένο πρόβλημα, εκτός από την Τουρκία του Ερντογάν υπάρχει η επίσης αυταρχική λύση της Ινδίας.

Οι νέοι κανόνες στην Ινδία τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη του Μαΐου και έχουν στόχο τη ρύθμιση του περιεχομένου σε εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, έχουν ως σκοπό να τις αναγκάσουν να γίνουν πιο δεκτικές σε αιτήματα για ταχεία απομάκρυνση αναρτήσεων και διαμοιρασμό λεπτομερειών/ στοιχείων για τους αποστολείς μηνυμάτων.

πληροφορίες από Reuters

Πηγή: voicenews.gr

Share