Η κυβέρνηση αντί να κλείσει τις ΜΚΟ, τις εξισώνει με το Λιμενικό με νόμο

Η κυβέρνηση αντί να κλείσει τις ΜΚΟ, τις εξισώνει με το Λιμενικό με νόμο

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Είναι πλέον σε όλους γνωστό το πως δουλεύει το επιτελικό κράτος της ΝΔ. Είναι ένα υπερσυγκεντρωτικό ολοκληρωτικό σύστημα και έχει φτάσει στο σημείο να συντάσσεται κεντρικά το σύνολο σχεδόν των υπουργικών νομοσχεδίων.

Ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι και το χθεσινό που ψηφίσθηκε από την άβουλη και «ανίσχυρη» πολιτικά Βουλή και το οποίο αφορούσε θέματα των παράνομα εισβαλλόντων στη χώρα αλλοδαπών (άσυλο, διεθνής προστασία, άδειες διαμονής κ.λ.π.). ενόψει προφανώς και της αναμενόμενης νέας εισβολής στη χώρα δεκάδων χιλιάδων Αφγανών, μετά την κατάρρευση του εκεί φιλοαμερικανικού καθεστώτος.

Πριν πούμε μερικά πράγματα για το ίδιο το νομοσχέδιο, να πληροφορήσουμε ότι μαζί με το νομοσχέδιο αυτό κατατέθηκαν, όπως το συνηθίζει άλλωστε η κυβέρνηση της ΝΔ και τέσσερις τροπολογίες, όπου σε μία (με αρ. 1055) νομοθετήθηκε η χορήγηση μεταλλίων (!) σε εκείνους που ασχολούνται με τα θέματα των παράνομων μεταναστών και σε μια άλλη (με αρ. 1054) νομοθετήθηκε η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη θέση του ανεμβολίαστου προσωπικού που τίθεται σε αναστολή εργασίας, καθώς και απευθείας συμβάσεις για πρόσληψη διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, για ιατρικές εξετάσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια και για χρήση ιδιωτικών ασθενοφόρων, για τον ίδιο λόγο.

Επανερχόμενοι στο κεντρικό νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε, αυτό μπορεί να χωριστεί σε δύο βασικά μέρη.

Στο ένα, η κυβέρνηση της ΝΔ επιτρέπει στις ελληνικές και διεθνείς ΜΚΟ, καθώς και στα μέλη, τους υπάλληλους και τους συνεργάτες τους, να δραστηριοποιούνται στους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την περισυλλογή των παράνομων μεταναστών. Δηλαδή, αυτό που γινόταν μέχρι τώρα έτσι κι αλλιώς de facto, τώρα ο κ. Μητσοτάκης το κάνει νόμο. Για να ρίξει όμως «στάχτη στα μάτια» αφελών ψηφοφόρων, ορίζει απλά ότι οι ΜΚΟ θα πρέπει τάχα να είναι εγγεγραμμένες στο σχετικό Μητρώο και να συνεργάζονται δήθεν με το Λιμενικό. Αλλά και αν δεν τα κάνουν αυτά τα τυπικά, προβλέπονται κάποιες ποινές «χάδια», για τις αόρατες ελληνικές και ξένες ΜΚΟ. Δηλαδή «πιάσε το αυγό και κούρευτο». Με λίγα λόγια, ο νόμος της ΝΔ εξισώνει τις ΜΚΟ με το Λιμενικό, αντί να απαγορεύσει κάθετα οποιαδήποτε δράση τους και να κλείσει ή να διώξει από την Ελλάδα όλες τις σχετικές ΜΚΟ.

Το άλλο μέρος, αν και το νομοσχέδιο επιγράφεται ως «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, κ.λ.π.» είναι ένα καθαρά προπαγανδιστικό νομοσχέδιο για τα μάτια αφελών ψηφοφόρων που έχουν αγανακτήσει με την όλη κατάσταση. Η αλήθεια είναι πικρή. Καμία απέλαση δεν θα γίνει γιατί κοστίζει πολλά χρήματα και γιατί δεν το επιτρέπει ο διεθνής παράγοντας, αλλά αυτό δεν θα το ακούσετε να το λέει κανένα ΜΜΕ, κανένας γκλομπαλιστής πολιτικός. Τι γίνεται λοιπόν στην πράξη; Εκείνοι των οποίων απορρίπτονται τα αιτήματα ασύλου, τελικά καταλήγουν να περιφέρονται στη χώρα παράνομα και ανεξέλεγκτα.

Επομένως, οι μόνες λύσεις που υπάρχουν είναι, αφενός να γίνει η Ελλάδα μη ελκυστικός προορισμός, με τη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά και αφετέρου να βρεθεί τρόπος να μπορέσουν να φύγουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι από μόνοι τους προς τους πραγματικούς προορισμούς τους που οι ίδιοι επιθυμούν.

Το ψηφισθέν νομοσχέδιο έρχεται να τροποποιήσει και να συμπληρώσει δύο προηγούμενα της ίδιας κυβέρνησης, τα οποία, τότε που τα ψήφιζε, τα διαφήμιζε ως τα καλύτερα. Τελικά όμως, το νομοσχέδιο αυτό περισσότερο εξυπηρετεί τις ΜΚΟ και σε τελική ανάλυση γίνεται πιο φιλικό και προστατευτικό προς τους λάθρα εισβάλλοντες στη χώρα.

Αντί η κυβέρνηση να κάνει πρόληψη με την αποτροπή της εισόδου στη χώρα των παράνομων μεταναστών ή να κάνει τη χώρα μη ελκυστικό προορισμό, αντιθέτως στην ουσία προχωρά κεκαλυμμένα στον ισλαμοεποικισμό της χώρας και στην καταστροφή της εθνικής ελληνικής κοινωνίας, όπως προφανώς επιθυμούν και ξένα κέντρα.

Πηγή:  newsbreak.gr

Share