Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει του Πατρινούς για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών

Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει του Πατρινούς για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών

Ο κ. Αγρέβης Χασάπης κατά την ώρα της εργασίας του στη Βουλή

Συνεχίζοντας τις περιοδείες του στο νομό Αχαϊας, ο υποψήφιος βουλευτής του νομού Αχαϊας με την Ελληνική Λύση ο κ. Πέτρος Αγρέβης Χασάπης (δικηγόρος και οικονομολόγος), έγινε δέκτης παραπόνων τόσο κατοίκων της Πάτρας όσο και παραγόντων της πόλης, μεταξύ των άλλων και για το θέμα της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών.

Όπως είναι γνωστό, η υπογειοποίηση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής βρίσκεται στο στάδιο των μελετών και ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Η διπλή αυτή  σιδηροδρομική γραμμή θα φτάνει μέχρι το λιμάνι της Πάτρας και αναμένεται να δώσει ώθηση οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Αχαϊα.

Το πρόβλημα όμως που έχει ανακύψει και για το οποίο έχουν απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρονται οι Πατρινοί, είναι ότι η υπογειοποίηση καλύπτει μόνο το τμήμα από την οδό Κανελλοπούλου μέχρι το λιμάνι, ενώ αφήνει υπέργεια τη σιδηροδρομική γραμμή από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου.

Οι κάτοικοι της Πάτρας και όχι μόνο, επιθυμούν η υπογειοποίηση να μην γίνει μόνο για το ανωτέρω τμήμα, αλλά να επεκταθεί και πέραν της οδού Κανελλοπούλου μέχρι την κοινότητα του Ρίου. Ο κ. Αγρέβης Χασάπης άκουσε με προσοχή τους συνομιλητές του, καθόσον το έργο αυτό θα καθορίσει την ίδια τη μορφή του περιβάλλοντος αλλά και τη ζωή των κατοίκων της Πάτρας και των γύρω περιοχών για τις επόμενες γενιές.

Η προτεινόμενη από τους πατρινούς πολίτες λύση είναι προτιμητέα ώστε να μην διαρραγεί το συνεχές του αστικού φυσικού τοπίου, καθόσον οι περιφραγμένες υπέργειες γραμμές (όπως ένα παράδειγμα φαίνεται στην εικόνα)  θα διακόψουν το συνεχές του τοπίου και τη χρηστικότητα της περιοχής. Εξάλλου η συγκεκριμένη περιοχή, πέραν των άλλων, εξυπηρετεί το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις και οικιστικές και τουριστικές ζώνες, οπότε οι υπέργειες γραμμές θα προκαλέσουν τεράστια αναστάτωση.

Αντιθέτως, η επιπλέον ζητούμενη υπογειοποίηση θα ενοποιήσει την Πάτρα με το Ρίο με ένα γραμμικό συνεχές πάρκο πάνω από τις γραμμές και έναν ποδηλατόδρομο, που θα ενώνει την Πάτρα με το Ρίο και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρίου, για μια άνετη και συνεχή διαδρομή με ποδήλατο για μετακίνηση αλλά και για βόλτα και ευεξία. Η σχεδίαση αυτή θα ανατάξει το τοπίο και θα ανεβάσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της Πάτρας.

Ο κ. Αγρέβης Χασάπης υποσχέθηκε ότι το κόμμα του, η Ελληνική Λύση, θα καταθέσει σχετική ερώτηση στην κυβέρνηση, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανωτέρω επέκταση της υπογειοποίησης της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής από την οδό Κανελλοπούλου μέχρι το Ρίο.

 

 

Share