Εφαρμογή του “χάρτη Μπάϊντεν” και η νέα τουρκική Navtex

Εφαρμογή του “χάρτη Μπάϊντεν” και η νέα τουρκική Navtex

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Όποιος έχει δει ένα αποκαλυπτικό βίντεο που κυκλοφορεί στο youtube (εδώ), δεν εκπλήσσεται πλέον για τις κινήσεις της Τουρκίας αλλά και τη στάση των ΗΠΑ σ΄ αυτές τις κινήσεις.

Εικόνα 1

Πριν λίγες μέρες είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση ότι η Τουρκία εξέδωσε Navtex για να πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά, περίπου 11,5 νμ έξω από το Φαληράκι της νήσου Ρόδου. Μάλιστα κυκλοφόρησε και σχετικός χάρτης (εικόνα 1). Αμέσως ανατρέξαμε στο πιο πάνω βίντεο, αντιπαραβάλαμε τους χάρτες και διαπιστώσαμε την ακρίβεια αυτών που λέει το βίντεο. Τώρα πλέον ξέρουμε τι θα μας συμβεί. Τι παιχνίδι παίζουν οι ΗΠΑ πίσω από την πλάτη μας, με την ανοχή προφανώς της ελληνικής κυβέρνησης.

Τι διαπιστώσαμε:

Εικόνα 2

Αντιπαραβάλλοντας τον γνωστό «χάρτη Μπάϊντεν» (εικόνα 2) με το χάρτη της πιο πάνω Navtex (εικόνα 1), διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη Navtex είναι ακριβώς στα όρια του «χάρτη Μπάιντεν», όπως φαίνεται το κόκκινο σημάδι πάνω στο χάρτη αυτόν (εικόνα 2). Γι΄ αυτό προφανώς και η στήριξη από τις ΗΠΑ, αλλά και η σιωπή από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Το συμπέρασμα:

Οι Τούρκοι κινούνται πάντα εκ του ασφαλούς σ’ αυτά που τους έχουν υποσχεθεί, είτε ξένοι παράγοντες είτε Έλληνες πολιτικοί και πάνε μέχρι εκεί που αντιλαμβάνονται ότι δεν θα συναντήσουν αντίδραση.

Share